BIKERS FOR CHRIST MOTORCYCLE MINISTRY is opgericht in de USA in augustus 1990 en ondertussen verspreid over heel Amerika en in zo'n 25 andere landen.

Sinds 2003 bestaat BFC M/M ook in Nederland. BFC leden zijn mensen die graag motorrijden en Christen zijn, of misschien moet het wel andersom, Christen zijn en motorrijden.

We willen door middel van onze outfit, met BFC logo, en onze motoren, getuigen zijn van onze Redder, Jezus Christus. Zo krijgen we vragen van jong en oud, over het geloof, motoren enz. die we natuurlijk graag beantwoorden.

Als leden van BFC willen we mensen graag helpen in het maken van goede en verstandige keuzes.

We willen iedereen uitdagen om eens op zoek te gaan naar God, naar echte Liefde, ze laten voelen dat ze waardevol zijn, dat er Iemand is die van hen houdt!

En zo mag iedereen ervaren dat het niet uitmaakt hoe je er uit ziet of wat je hebt gedaan, God kijkt naar   je hart en Hij wil je schoonwassen van zonden, door het bloed van Jezus Christus.                                                         

BFC Nederland wil graag dat iedereen die boodschap hoort!

   BACK PATCH


KLEUREN

BFC wil middels het gebruikte kleurenschema geen enkele associatie wekken dat er verbondenheid is met een ander MM of MC, of een bepaald kleurenschema claimen als zijnde een eigendom. BFC gebruikt daarom 7 verschillende kleuren (7 omdat dit verwijst naar de Bijbel); te weten zwart, rood, blauw, geel, oranje, grijs en beige.

TOP ROCKER

De TR bevat 3 kleuren. Blauw is een simpele buitenlijn die aangeeft dat BFC niet een 2-kleurenschema wil claimen. De zwarte achtergrond symboliseert de dood van Jezus aan het kruis en onze eigen sterfelijkheid als mens zijnde. De donker rode letters symboliseren het Bloed van Christus dat vergoten werd om de zonden van de wereld te verschonen. We dragen deze kleuren in de top-rocker om aan te geven dat we als mensen ons leven dagelijks dienen te reinigen met het bloed van Christus om ons onze zonden te vergeven en ons witter te wassen dan sneeuw.

ZWAARD

Het zilveren zwaard in het midden van de patch verwijst naar Efeziërs 6:17 waarin gesteld wordt dat het Woord van de Heer als een zwaard is dat snijd tot op het hart en waarmee de christen zichzelf kan bewapenen.

Ook wel “zwaard van de Heilige Geest” genoemd.

VLEUGELS

De vleugels staan symbool voor de aanwezigheid en de kracht van de Heilige Geest in het leven van de gelovige en verwijzen naar de engelen die de Heilige Ark beschermden. Ze bevatten meerdere kleuren om de diversiteit van de geest en de kracht van God aan te duiden. opnieuw geven de diverse kleuren aan dat BFC geen kleurenschema wil claimen of zich identificeren met een andere groep.

OPEN BIJBEL

Deze staat symbool voor het gegeven dat we het Woord van god voor iedereen toegankelijk moeten maken, de bijbel is niet iets geheimzinnigs maar publiekelijk bezit. Tevens staat de open Bijbel symbool voor het gegeven dat leden van BFC hun leven openstellen als een “open boek” en niet leven vol met haat, jaloezie, afgunst, paranoïde gedrag, leugens, etc.

VLAMMEN

De vlammen boven de vleugels symboliseren het vuur van God. De invloed van de Heilige Geest wanneer deze het leven van de drager van de patch zuivert als een verbranding van de zonden; een reiniging van de geest en daarmee een verandering van het leven van de drager van de patch.

777

De 777 op het zwaard staan voor de Heilige Drie-eenheid; de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

MM

De letters MM staan voor Motorcycle Ministry.